Rodinný portrét v jarní přírodě – tipy na přípravu před fotografováním

23 | 05 | 2018

V každém ročním období má krajina své charakteristické barvy, které se mění. Na jaře převažuje celá škála studených zelených tónů, které přecházejí v sytější a teplejší odstíny zelené. S postupujícím létem se stává krajina vyprahlejší a převažují zemité tóny, které se s nástupem podzimu opět nádherně zbarví do všech odstínů teplých barev.

Co si vzít na rodinné fotografování právě teď na jaře? Pokud zamíříme do zeleného parku nebo květinové zahrady, zvolte jednoduché barevné kombinace dvou nebo tří hlavních barev, aby do krajiny krásně zapadly a nenarušily ji. V jednoduchosti je vždy krása. Krásně vypadají kombinace barev modrá-bílá; modrá-žlutá; bílá-růžová; zemité tóny (odstíny hnědé, šedé); pastelové jemné tóny např.modré, růžové atd. Snažte se k sobě vzájemně vytvořit kontrast – celá rodina v bílých tričkách (jak to často vídáme na fotografiích na facebooku) není nejlepším řešením. Velmi opatrně zacházejte s červenou a fialovou. Myslete na doplňky (kloboučky, šátky, čepičky), které krásně podtrhnout Vaší osobnost.

Čemu se vyhnout? Tričkům s obrázkovým potiskem. Výrazným vzorům. Velkým nápisům. To vše by mohlo narušit fotografii. Oko diváka by se soustředilo právě na tyto výrazné prvky Vašeho oblečení a nikoliv na vaší osobnost a celkové vyznění fotografie.

Někdy můžete na všechny rady zapomenout a  nechat vyniknout Vaši jedinečnou osobnost. A to nejdůležitější na závěr – vždy si vezměte s sebou dobrou náladu!

Rodinný portrét v jarní přírodě – tipy na přípravu před fotografováním
Modul: Blog