Fotografování těhotenství – tipy na přípravu před fotografováním

25 | 05 | 2018

Pokud se chystáte na těhotenský portrét do fotoateliéru, mám pro Vás pár rad a doporučení, jak se na takové fotografování těhotenství připravit. Často se ptáte, kdy je nejlepší těhotenské bříško vyfotografovat. Podle mé zkušenosti je ideální 7.měsíc. V 7.měsíci se cítíte fit, máte dostatek energie a bříško už je krásně veliké. Později ke konci těhotenství můžete být unavená, fotografování bříška by mohlo být pro Vás náročné.

Fotografujeme portréty na chlubení pro rodinu do fotoalba pro zatím nenarozené děťátko – bude to jeho první portrét!  Podle speciálních přání fotografujeme i intimní odhalené těhotenské aktové fotografie ART, které jsou určené jen pro Vás, abyste si jedinečnou vzpomínku „očekávání miminka“ uchovala „navždy“. Mám ráda fotografie, ve kterých se zachycuje intimita partnerů; Vaše láska s nenarozenému miminku; to, jak na miminko myslíte a jak se na něj těšíte. Fotografujeme hlavně přirozené uvolněné fotografie zachycující rodinnou pohodu.

Před fotografováním odhaleného bříška je dobré nachystat pořádně kůži těla – na noc kůži pořádně promazat olejíčkem, nebo vyživujícím krémem určeným speciálně pro těhulky, aby kůže nebyla suchá. Dostatečnou pozornost věnujte i péči a úpravě rukou a nehtů – pozornost diváka při prohlížení fotografie směřuje vždy na ruce. Vaše ruce budou hrát i  u fotografování důležitou roli.

Líčení – stačí krásně sjednotit pleť a zvýraznit oči a rty. Obecně je fotolíčení vždy o něco  výraznější než běžné líčení na den. Dejte pozor na správný odstín makeupu. Pudr si určitě vezměte s sebou.

Vlasy – nejkrásnější jsou čerstvě umyté a zafixované lakem, aby nepoletovaly.

Oblečení – volte oblečení, ve kterém vynikne při fotografování Vaše bříško. Nejlepší je vzít si 1x sportovní styl (džíny a bílé tričko, tunika + legíny) a 1x elegantní – šaty, které máte ráda, které definují bříško. Pokud budete chtít bříško odhalit, pak cokoliv z čeho bříško „vykoukne“ – košile (ale opravdu dlouhá ne do pasu), krásně vypadají dlouhé zavinovací svetry, vestičky, elegantní zavinovací župánky, košilky, bodýčka, dlouhé sukně, crop tričko s dlouhým rukávem, elegantní prádlo doplněné saténovým župánkem. Určitě se nebojte si vzít oblečení více.

A to nejdůležitější na závěr: Nechte si udělat autentické a kreativní fotografie, které budou jen Vaše. Nechtějte fotky jaké má Vaše kamarádka, nebo sousedka. Dejte do fotografii kus sebe, jedině tak se stanou zároveň Vaší autentickou neopakovatelnou vzpomínkou.

Modul: Blog